Cursuslokatie: Maastricht-centrum; in representatieve ruimte, voorzien van alle moderne didactische hulpmiddelen. Goede bereikbaarheid met openbaar vervoer (bij centraal station) en gratis parkeergelegenheid voor de deur.
De lessen: worden gegeven in college-stijl a.d.h.v. een fraaie en moderne power-point presentatie.
Wijnen: Per avond zullen 6 authentieke kwaliteitswijnen van goed niveau worden
(voor-)geproefd en becommentarieerd a.d.h.v. een standaard-analyseformulier.
Gastronomie en Verkoop: Er wordt veel aandacht besteed aan deze aspecten in relatie tot Gastgerichtheid.
Lesboek: De aanschaf van een lesboek is facultatief, omdat alle informatie is te verkrijgen via internet. De betreffende sites worden bekendgemaakt op de eerste bijeenkomst.
Wanneer u een boek wilt aanschaffen, zijn er 3 mogelijkheden:
- “Ik weet meer van wijn” à € 34,50 (SDEN nivo 2)
- “Ik weet meer van wijn” à € 38,50 (SDEN nivo 3 – Wijnbrevet)
- “Aan de slag met wijn” à € 72,- (SDEN nivo 4 – basishandboek vinologenopleiding)
Programma:
1e bijeenkomst: Wijngaard , Elzas en Loire, en proeven van 6 goede wijnen uit deze gebieden.
2e bijeenkomst: Vinificatietechnieken, Bourgogne en Beaujolais,en proeven van 6 goede wijnen uit deze gebieden.
3e Serveeraspecten en basisbegrippen/-verschijnselen uit organoleptiek.
Bordeaux en Sud Ouest en proeven van 6 goede wijnen uit deze gebieden
4e bijeenkomst: Wijn-spijscombinaties, Algemene wijninformatie (o.a. sites/vakbladen/literatuur, gidsen) en Rhône en proeven van 6 goede wijnen uit dit gebied.
Kosten: slechts € 185,- (incl. B.T.W.) voor vier avonden van drie lesuren.
De uitgereikte drukwerken zijn inbegrepen in deze prijs.
Koffie/thee tijdens de pauze zijn gratis.
Extra service: Pas twee weken voor de startdatum ontvangt u van ons de factuur.
Deze moet voldaan zijn binnen 5 werkdagen, anders vervalt uw aanmelding.